top of page

Muistelua Part 1..

  • w-googleplus
  • Twitter Clean
  • w-facebook

Pientä muistelua alkuaikoihin..

 

Aloitin kuntosaliharjoittelun 12-vuotiaana, kun huomasin parhaan kaverini kehittyneen salilla melko lailla. Hänellä oli tuohon aikaan myös oma kuntosali autotallissa, joka sisälsi oikeastaan kaiken oleellisen mm. penkkipunnerruspenkin, käsipainoja ja jopa jalkaprässin (myös paljon levypainoja). Hän neuvoi minulle oikean tekniikan tehdä hauiskääntöjä tuettuna reiteen ja vatsarutistuksia (jalat penkin päällä ja tuoden päätä, hartioita ylös lattiasta). Hän tiesi myös huomattavan paljon ravinnosta ja lisäravinteista joista minulla ei kyllä ollut vielä mitään käsitystä. Välimatka kaverini ja minun välillä oli suuri ja kävimme perheeni kanssa heillä vain viikonloppuisin, joten treenikaverin täytyi löytyä lähempää kotiani.

 

Salille en vielä yksin päässyt harjoittelemaan ja tästä syystä tarvitsin itselleni vanhemman treenikaverin. Salille pääsyn ikäraja oli siis tuolloin 14 vuotta. Parhaaksi punttikaveriksi Lohjalta tuohon aikaan osoittautui naapurin melkein 2metriä pitkä jätti(tai ainakin tuohon aikaan tuntui siltä). Hän on isäni paras kaveri ja oli meidän kaikkien naapurissa asuvien junnujen idoli. :D Muistan, kuinka hän kertoi meille olleensa nuorempana töissä kalkkikaivoksella ja nosteli raskaita, useita kymmeniä kiloja painavia kalkkisäkkejä päivästä toiseen. Tästä sai kyllä kovasti motivaatiota treenata ja jonain päivänä myös kasvaa isoksi ja voimakkaaksi. (en ole vieläkään saavuttanut tätä tavoitetta, mutta kovasti jatkan matkaani kohti suuremman minän tavoittelua :)

 

Aloitin punttien nostelun Perttilän koulun kuntosalilla, joka oli hyvin pieni pommisuoja. Salin laitteistot olivat vanhoja ja paikka sisälsi pääosin vapaita painoja. Hyvin nopeasti ylätaljasta muodostui lempilaitteeni. En ollut niin kiinnostunut penkkipunnerruksesta ja tästä syystä varmaankin selkäni oli lopulta hyvin paljon edellä muita lihasryhmiä.

Sain yhdessä vaiheessa myös isäni kiinnostumaan treenistä ja sainkin hänet salille mukaan muutamia kertoja, osti jopa puolen vuoden kortin salille, mutta kävikin salilla loppujen lopuksi vain pari viikkoa :/

 

Päästyäni yläasteelle harjoitteluni muuttui ja halusin oppia taistelulajeja, joten panostin näihin enemmän ja saliharjoittelu sai jäädä vähemmälle. Aloitin koulukaverini kanssa käymään Hokutoryu Jujitsussa (Lohjan Karate Clubilla) ja oli mukava kun oli jonkun läheisen kaverin kanssa sama harrastus, jonne mennä yhtä matkaa. Joskus myöhästyimme treeneistä ja myöhästymisen takia jouduimme tekemään rangaistukseksi jotakin punnerruksista vatsoihin. Samojen tekniikoiden läpikäynti kerrasta toiseen alkoi lopulta kyllästyttämään ja otin rinnakkaiseksi harrastukseksi myös Thai boxingin (Lohja Sitnarong Muay Thai ry:ssä), sillä lajina tämä tuntui huomattavasti siistimmälle. Harrastin näitä lajimuotoja noin parin vuoden ajan kunnes palasin takaisin kuntosalin ihmeelliseen maailmaan :)

Muistelua Part 2..

jatkuu...

 

Peruskoulun päätyttyä lähdin Lohjan yhteislyseon lukioon ja kuntosali, jossa kävin vaihtui lähemmäksi keskustaa.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kävin pääosin Neidonkeitaan kuntosalilla, josta löysinkin monet nykyisistä kavereistanikin. Asuin vielä tuohon aikaan Perttilässä ja matkaa meiltä lukioon tai Neidonkeitaan salille tuli n.7km.

 

Koulusta päästyäni menin yleensä suoraan kuntosalille, sillä välimatka oli n.1km. Sieltä poljettuani kotiin, soittivat kaverit uimaan samaiseen paikkaan.. Monesti tuli poljettua pyörällä päivän aikana reilu 20km ja siihen päälle uinnit ja puntteilut, joten ilmankos tuo paino ei juuri noussut vaikka söinkin mielestäni melko paljon..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ikää 16v

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hintataso tuohon aikaan oli n.20€/kk ja kertamaksuna n.2€, joten kyseessä ei ollut kallis kuntosali. Ilmapiiri sopi hyvin ja rautaa "rakastavia" ihmisiä oli ja tämän huomasi siinä, että samoja ihmisiä näki päivästä toiseen. Välillä tuli myös käytyä Tennarin kuntosalilla ja hintaa kertakäynnillä oli 1,5€. :D

 

Tuohon aikaan ei ollut juuri tietoa ravinnosta.. Syötiin mahdollisimman paljon lihaa, rahkaa ja ostelin mitä hienoimman kuulosia lisäravinteita Fitness expo messuilta ja luontaistuotekaupoista.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Yleensä niissä lupailtiin vaikka mitä, kuten eräässä Muscletechin gakic nimisessä tuotteessa sanottiin: "Using GAKIC before your workout produces a 10.5% increase in strength within minutes of dosing". Eli kyseisellä tuotteella saisi voimatasoja ylös 10,5%, omana kokemuksena voin sanoa että saman tunteen saat ihan perinteisellä kofeiinilisällä. Kaveripiirissäkin ihmiset ostelivat kaupoista erilaisia hienolta kuulostavia lisäravinteita, joiden hinta oli jopa 60-90€. Arginiiniakin ihmiset ostelivat ja nykyisten tutkimusten perusteella tällä aminohappolisällä ei ole merkitystä terveen urheilijan lihaksen kasvuun, eikä lisää "pumppia" ja NO(nitric oxide) tuotantoa. http://www.youtube.com/watch?v=oFum-c2QXbM.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Massanlisäysvalmisteet sisältävät huikean määrän kaloreita ja monet myös valitettavan paljon rasvaa, joten jos painoa onnistut lyhyessä ajassa kasvattamaan useita kiloja.. niin yllätys yllätys.. olet onnistunut saamaan itsellesi lisää massaa, mutta se ei ole lihaksen muodossa. Tuolloinkin ihmiset katselivat liikaa puntaria, yleensä painonsa katsottuaan he toteavat, että lihasta on tullut 1kg lisää. :D mitenköhän se onnistuu viikko toisensa jälkeen ja lopputulos näyttää muulta kuin atleetilta!

 

 

Palataan aiheeseen eli siihen kuinka päädyin harrastamaan nykyistä lajiani. Itse en vielä tuona aikana edes haaveillut lavalle, sillä se tuntui vielä kovin kaukaiselta.

 

Ostin ensimmäisen Flex lehteni 2005 tammikuussa ja siitä lähtien olen "imenyt" tietoa Amerikkalaisista kehonrakennuslehdistä. Löysin mm. 12h käsitreenin lehdestä ja siinä luvattiin 1 tuuma=2,54 cm käsiin yhdessä päivässä. Eräänä päivänä ajattelimme kaverini(Tuomaksen) kanssa tuon toteuttaa. Kesälomalla noin pitkän treenin teko onnistuisi ja heräsinkin aamulla varhain heti kun vanhemmat lähtivät töihin ja itse menin keittelemään kananmunia välipalaloiksi. Salille lähtö oli tarkoitus toteuttaa heti kun se aukesi ja näin pääsimme myös pois ennen sulkemisaikaa. Olimme salilla aamulla klo 7 ja olin ottanut lehdestä suunnitelman koko tuolle ajalle. Ohjelma sisälsi supersarjoja(hauis/ojentaja) niin taljalla kuin kulmatangolla ja myös syömisajankohdat olivat merkittyinä kellontarkasti. Treenilaukkukin oli täynä proteiinijauheita ja treenibuustereita (olin juuri ostanut BSN(Ronnie Colemanin sponssi) lisäravinnesarjan, joka sisälsi kaiken "oleellisen") :P. Treenin jälkeen kädet kyllä olivatkin kipeät ainakin neljä päivää ja ohjelmassa sanottiinkin, että mitään kaukosäätimen nostoa vaativampaa ei kannattanut juuri tehdä ja lepopäiviä tuli pitää 3-4päivää. Treeni oli ehkä yksi mieleenpainuvimmista treeneistä... :)  To be continue..

Väliin hieman vertailua..

 

Mukava katsella kuinka sitä vuosien varrella on muuttunut..

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tuli kerran kokeiltua myös, että kuinka korkealle saan painoni nousemaan. Oli kovan työn takana, että sain painoni nousemaan yli 90kg ja lopulta saavutin maagisen 100kg:n rajan.. Palautusjuomana join 1L maustettua jogurttia(n.800kcal) ja jätin massgainerit suosiolla hyllyyn.. :D Korkein paino mulla on ollut 110kg ja täytyy myöntää, että en edes tajunut kuinka pulleassa kunnossa sitä olikaan, mutta tarkoitushan oli katsoa kuinka isoksi pääsen. Treeni kulki hyvin ja treenipainot olivat isommat kuin koskaan. Nyt katsellessani vertailukuvia niin en enää ikinä nosta painoa noin ylös :D hiljaa hyvää tulee.. Vertailukuvan välillä on 28,8kg..
 

bottom of page