top of page

Lisäravinteet/Ravitsemus

08.syyskuuta.2014

Täytyy jo muutaman päivän kokeilulla todeta, että Nitro Booster toimii! Beeta-alaniinin vaikutuksen myös huomaa selkeästi ja onhan sitä yhdessä annoksessa sentään 5000mg!! Kohta salille :)

 19. Tammikuuta 2014

 

Tuli ostettua Aminopörssistä uudenlaisia protskuja ja nyt muutamien päivien ajan olen kerennyt näitä maistelemaan ja täytyy todeta, että ovat muuten todella hyvän makuisia ja sekoittuvat erinomaisesti.. Lemppariksi on muodostunut maultaan ProMax-6 proteiinin "karamellinmaku"..

 

ProMax-6:n proteiinisekoitus koostuu kuudesta proteiinin lähteestä: heraproteiinikonsentraatti, misellaarinen kaseiini, kalsiumkaseinaatti, hydrolysoitu heraproteiini-isolaatti, munanvalkuainen ja glutamiinipeptidit (vehnäproteiini-hydrolysaatista). Imeytyvyys tuotteessa on hitaampi ja tämä onkin hyvä iltapala tai välipala.. Iltapalaksi tullut juotua/syötyä (sekoitettu silloin rahkaan tai jogurttiin). Sekoitettuna muuten paremman makuinen kuin useat maistelemani proteiinipuddingit. On aika paljon vaniljapirtelön makuinen.

Ravintosisältö per 100g:

proteiinia 83g

hiilihydraattia 3g

rasvaa 3g

 

Ostamani Anabolic Overdrive 2 on maultaan mustaherukka ja koostumus on hieman mehumainen. Maultaan myöskin hyvä ja varmasti uppoaa kelle tahansa palkkariksi.

Ravintosisältö per 100g:

proteiinia 38g

hiilihydraatteja 57g

rasvaa: 0,2g

 

HydroIso proteiinista valistin suklaan, sillä se on lähes aina varmempi valinta, mikäli pitäisi valita useammasta vaihtoehdosta. Maku valitettavasti on sellainen, että siinä on jotain todella erikoista ja on tullut vastaan todella paljon parempiakin, mutta ravintoarvothan ovat erinomaiset ja näitähän ominaisuuksia tulisi tietysti katsoa kaikista eniten

Ravintosisältö per 100g:

proteiinia 87g

hiilihydraattia 2g

rasvaa 2g

4. Tammikuuta 2014

Päätin tällä viikolla aloittaa kokeilun uudella lisäravinteella.. Kerron sitten kokemukseni tuotteesta kun purkin pohja alkaa näkymään Ainoa asia, josta pystyn jo nyt mainitsemaan niin maku on aivan kaamea Laitoin sitruunaa sekaan ja uppoaa ainakin omalla kohdallani paremmin.. Makuhan ei muuten oleellisesti ole tärkeää vaan se, että onko kyseisestä tuotteesta mitään hyötyä..

 

Growmax

10. helmikuuta 2013 kello 10:55 (Päivitys siirretty Facebookin urheilijasivuiltani)

Ateariarytmitys on yksi tärkeimpiä asioita, joita kehittyminen edellyttää.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Esimerkki Ateriarytmityksestä (2-3h välit):   

 

 

-6:00 Ennen treeniä

         -Proteiinikahvia

 

-8:00 Aamupala (treenin jälkeen)

         -Rahka, kauraleseitä ja maitoa (sekoitettu keskenään)

         -monivitamiini

         -Spirulina & Clorella valmiste

 

-10:00 Välipala

         -Ingman luonto+ maustamaton proteiinijogurttia (sekoitettuna tyrnirouhetta ja mustaherukoita)

 

-12:00 Lounas

         -kanaa

         -wokkivihanneksia

         -raejuustoa

 

-15:00 Välipala

          -Smoothie (rahkaa, maitoa, marjoja...Blenderiin :)

 

-17:00 Päivällinen

          -Voi olla samaa kuin lounaalla

 

-20:00 Iltapala

          -Munakas

 

Paljon nestettä päivän aikana ainakin 3-5l vettä ja maitoa n.2l

 

Ateriavälit ovat 2-3h siksi, jotta keholla on kokoajan ruokaa käsiteltävänä. Tämä lisää kulutusta ja kehosi saa rakennusaineita pitkin päivää. Jokaisella aterialla/välipalalla olisi hyvä olla jotakin proteiinipitoista, jotta onnistut saamaan täyden hyödyn myös treeneistäsi. (palautuminen parempaa, joka johtaa lopulta lihaskasvuun) Hiilihydraatit ja rasvat ovat energiaravintoaineita ja näillä emme kasvata lihaskudosta vaan pidämme huolta siitä, että jos saamme riittävästi energiaa, ei meidän tarvitse purkaa lihaksiamme energiaksi. Ainoa millä kasvatamme lihaskudosta on proteiini ja tästä syystä on hyvä pitää huolta, jotta saamme sitä riittävästi. (Lihaskasvun kannalta tärkein ravintoaine! Proteiinia ovat myös iho, kynnet, luut jne..)

 

 

Jos haluatte, että keskustelen jostakin sivulla niin laittakaa ideoita.. :)

6. helmikuuta 2013 kello 9:49 (Päivitys siirretty Facebookin urheilijasivuiltani)

Moi,

 

Ajattelin hiukan kirjoittaa lisäravinteista..

Itse uskon, että lisäravinteiden hyödyt jäävät ruokavaliossa melko pieneksi, ellei itse ruokavalio ole tasapainoinen ja tästä syystä ne ovatkin "lisäravinteita". Toki palautumisen nopeuttamiseksi ja ruokavalion helpoksi tekemisessä lisäravinteilla on osuutensa. Toisille töissä syöminen on hankalaa ja välipala usein jääkin leipään, sekä kupilliseen kahvia (toiset eivät edes syö työpäivän aikana). Jos tauko seuraavaan ruokaan jää pitkäksi, joutuu kehomme käyttämään muita energianlähteitä. (mm. lihaksia-> energiaksi). Töissä monelle on siis helpompaa nauttia protskujuoma ja hoitaa ruokapuoli nesteitä nauttimalla. (eipähän tarvitse taukoja pitää, eikä ruokaa valmistaa) Kuitenkin ravintoaineiden osalta päivä saattaa näyttää lopulta melko puutteelliselle. 

Armeijassa ollessani join maitoa lähes päivittäin 5l ja tällä korvasin heikkoa proteiinin saantia ruoasta.

Kokeilun vuoksi pidin myös yhdessä vaiheessa lähes vuoden mittaisen tauon lisäravinnepuolesta.. Vain nähdäkseni onko niissä mitään perää.. Palautusjuomaksi join siis maitoa litrakaupalla. En tosin lopulta huomannut juuri eroa maidossa palautumisjuomana tai proteiinipalkkarilla (molemmissa on myös melko samanlainen hiilari/proteiini suhde.. Maito imeytyy Kaseiinin takia hieman hitaammin 1,5h-2h ja Heraprotsku n.20-30min). Tälläkin hetkellä tulee monesti maitoa käytettyä palautusjuomana (1l/0,75€(arla) n.33g proteiinia, 40g hiilaria ja rasvaa 0g) "köyhän miehen palkkari" :)

 

Tavallinen aamuni alkaa

-Protein Coffeella (kofeiini piristää treenejä ja proteiini auttaa säilyttämään lihasta)

-Multivita Plus -vitamiini (kaikkihan tietää miksi näitä syödään? :)

-d-vitamiini (Talvella tämän merkitys kasvaa..)

-Rainforest Foods Luomu Chlorella ja spirulinaa (Ei erityistä syytä syödä on vain hyvin ravinteikas ruokaaine)

-välillä vielä rasvanpolttoon BSN Thermonex Fat Burneria. (saan myös lisätehoja treeniin en käytä pelkästään siinä toivossa, että saisin rasvaa pois.. sisältää kofeiinia ja vihreää teetä jne...)

 

Tämä ei ole varsinainen aamupala vaan treeniä edeltävä, hiukan lihasta säästävä Pre workout "snak" ;P. Varsinaisen aamupalan syönkin salilta tullessani. Tyypillisesti Igmannin luonto+ maustamaton proteiinijogurttia (lisään siihen kauraleseitä, tyrnirouhetta, marjoja jne..) ja vihreää tai tummaa teetä.... En lähde kovin tarkasti kertomaan miten päivä jatkuu, mutta oleellista on 2-3h välein tasainen syöminen.

 

Tässä hiukan kuvaa, mitä lisäravinteita itselläni on käytössä ja laitan linkkiä mistä mitäkin löytää.

Creatine Monohydrate

Glutamine

Protein90

D-vitamin

Pudding

Protein Coffee

 

 

bottom of page